AMIKOR NEM A KORMÁNY, MI KÜLDÜNK

Vegyünk részt!

Legyünk együtt bátrak, és segítsünk Ukrajnának megvédeni magát. Hozzájáruljunk a cseh kormány globális kezdeményezéséhez. Adományozzon most!

A cseh kormány nemrégiben globális kezdeményezést indított az Ukrajna számára szükséges lőszerek beszerzésére. A kezdeményezéshez már több mint húsz ország csatlakozott. Szlovákia sajnos nincs köztük. A szlovák kormány és Fico miniszterelnök elutasította a kezdeményezéshez való csatlakozást. Kár lenne, ha ez így maradna. Nem vagyunk hajlandóak beletörődni abba, hogy egy háború sújtotta szomszédunknak megtagadják a segítséget. Mutassuk meg, hogy nem csak ők döntenek erről. Meggyőződésünk, hogy a kormány hozzáállása nem képviseli a polgárok többségét. Biztosak vagyunk abban, hogy mi, a szlovákiaiak segíteni akarunk és tudunk is segíteni.

Csatlakozzunk a cseh kormány kezdeményezéséhez. A Lőszert Ukrajnának - Ha nem a kormány, mi küldünk - polgári gyűjtéssel bizonyítsuk be, hogy Szlovákia nem gyáva, és a történelem jó oldalán áll. Segítünk Ukrajnának az oroszbarát kormányunk ellenére is.

Most Önök is eldöntik, hogy Szlovákia csatlakozik-e Csehországhoz és más országokhoz. Mutassuk meg, hogy valóban megértjük, hogy Ukrajna értünk is harcol, és joga van megvédeni magát. Legyünk együtt bátrak, és segítsük őt azzal, amire a legnagyobb szüksége van, és ez a lőszer.

Csatlakozzunk a cseh kormány globális kezdeményezéséhez.

Adományozzon most!

hogy fokozatosan sikerül majd 1 000 000 EUR-ig összegyűjtenünk.Pénzbeli adományait lőszerré alakítjuk. Folyamatosan küldjük Ukrajnába. Az első mérföldkő 250 000 euró. Úgy gondoljuk azonban, hogy fokozatosan sikerül majd 1 000 000 EUR-ig összegyűjtenünk.

Dicsőség Ukrajnának.

#MuniciaPreUkrajinu

#KedNieVladaPosielameMy

#SlovenskoNieJeZbabele

KI ÁLL A KEZDEMÉNYEZÉS MÖGÖTT

A gyűjtés mögött civil kezdeményezések állnak. A projekt vezetője az OZ MIER UKRAJINE, amely a totális háború kezdete óta különböző módon segíti a védekező Ukrajnát. Tavaly közösen gyűjtöttünk 650 000 eurót a szlovákiai Božena 5 aknamentesítő gépre. Egy másik partnerünk az ALL4UKRAINE kezdeményezés, amelynek köszönhetően több mint 1,5 millió euró értékben szállítottak járműveket a mentésben dolgozók számára Ukrajnába. Egy másik partner a Donio.sk adománygyűjtő platform, amely a konfliktus kezdete óta adományokkal segíti a hazánkban vagy a hazájukban élő ukránokat.

TÁMOGATÓK

Otto Šimko, Michael Kocáb, Martin M. Šimečka, Pavol Pekarčík, Magda Vášáryová, Tomáš Forró, Ivana Šáteková, Katarína Koščová, Michal Kaščák, Samo Marec, Tomáš Hudák, Branči Kováč, Vladimír "Supa" Dupkala, Zverina, Jana Čavojská, Marcel Rebro, Samo Trnka, Štefan Hríb, Ady Hajdu, Michaela Ružičková, Kristína Tormová, Marián “Bene” Benkovič, Zuzana Suchová, Juraj Mravec, Randy Hric, Matúš Ritomský, Daniel Milo, Tomáš Kriššák, Michal Hvorecký, Grigorij Mesežnikov, Anna Jančová, Peter Sabaka, Dodo Dobrík, Rastislav Kalnovič, Marián Kulich, Zuzana Izsáková, Viera Dubačová, Lucia Štasselová, Pavol Vňuk, Lucia Rosáková, Andrea Cocherová, Katarína Selecká, Sergio Danilov, Martin Ondráček, Richard Stanke, Maryna Todosenko, Kamila Magálová, Táňa Pauhofová, Dávid Púchovský, Rosie Naive Art, Lucia Gertli, Jozef Gertli Danglár, Dominika Fričová, Alexandra Bražinová, Bohunka Koklesová, Anna Polcková, Juraj Zamborský, Dominika Sakmárová, Koloman Kertész Bagala, Eva Borušovičová, Peter Celec, Michal Matys, Pražská kaviareň  - Adela Klepáková, Pavel Čekan, Boris Klempa, Ivan Sýkora, Zuzana Janíčková, Matúš Jančura, Beata Hirt, Juraj Čarný a ďalší.

4363214
EDDIG ÖSSZEGYŰLT
68194
ADOMÁNYOZÓK
96
gyűjtési napok

A  csapatot.

Zuzana Suchová
Zuzana Izsáková
Zoryana Yuriv
Viera Dubačová
Sergio Danilov
Sergii Savchenko
Rastislav Kalnovič
Martin Ondráček
Maroš_Fella
Marián Kulich
Marcel Rebro
Lucia Štasselová
Lucia Rosáková Kuzminová
Katarína Selecká
Jura Ibl
Jana Čavojská
Fedor Blaščák
Dodo Dobrík
Andrea Cocherová

PARTNEREK

MÉDIAPARTNEREK